Feri Kovács Klinisch neuropsycholoog

FeriProfiel

Ik ben in 1964 in Nederland geboren, een fantastisch jaar voor de Beatles, met een zeer hete zomer in Augustus waarin mijn moeder met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, 6 weken voor mijn daadwerkelijke 'uitgerekende' datum. Pas geboren en al in een zuurstofkamer, dus kwam ik 'high' in deze wereld.

Ik heb psychologie gestudeerd omdat ik geïnteresseerd was in alles over mensen: hun biologie, hun filosofie, hun ethiek, hun geweld, hun wederzijds vertrouwen, hun samenwerking die tot enorme successen heeft geleid.

In deze studie specialiseerde ik me in neuropsychologie en revalidatie. Dit vakgebied bestudeert de relatie tussen hersenen en gedrag, meer specifiek: hersenletsel en de gevolgen daarvan en hoe ermee om te gaan.

Nadat ik als promovendus had gewerkt, vond ik eindelijk een klinische baan waarmee ik en mijn vrouw een huis kochten. Dit kostte zoveel tijd en energie dat ik mijn proefschrift niet kon afmaken (een van mijn teleurstellingen in het leven). Wel ontwikkelde ik een specifieke opleiding (TPM: Time Pressure Management) en deed ik meer ervaring op in het behandelen van traumatisch hersenletselpatiënten.

Deze expertise leidde tot mijn baan in een revalidatiecentrum in Leiden, waar ik 18 jaar verbleef. Daarna startte ik mijn eigen klinische praktijk (6 jaar), vond een baan in de geestelijke gezondheidszorg (waar ik nu nog steeds werk) en werkte ik 6 jaar online voor een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met Alzheimer-onderzoek. Nu werk ik nog maar 4 dagen per week in de geestelijke gezondheidszorg voor 2 werkgevers.

Vandaag heb ik misschien meer dan 5000 cliënten gezien, met of zonder hersenletsel en/of psychische problemen.

Een van de redenen waarom ik blog en deze website heb gemaakt, is om al die klanten te eren die me zoveel hebben geleerd met hun geweldige, hoewel vaak trieste verhalen. Ik hoop dat mijn kennis met al deze ervaringen andere mensen kan ondersteunen en daadwerkelijk helpen.


Parallel aan mijn dagtaak heb ik mijn eigen testsoftwarebedrijf Pyramid Productions. Haar missie is het verbeteren van neuropsychologische tests en daarmee het onderzoek naar en de behandeling van mensen met hersenletsel.

Privé heb ik het de afgelopen jaren behoorlijk zwaar gehad. Mijn moeder verliezen op 63-jarige leeftijd (plotseling hartfalen) na mijn eigen scheiding nu bijna 16 jaar geleden. Mijn vader verliezen in 2022 (hij was 81).

Ik heb 2 dochters, nu 20 en 26.

Mijn hobby's? Nou, ik ben nog steeds in veel dingen geïnteresseerd, maar films (de Engelse patiënt, The Matrix-trilogie, Interstellar, Inception, Memento, om er maar een paar te noemen), padel, fietsen, natuurfotografie zijn slechts een van de vele hobby's die ik vroeger deed of nu nog aan het doen ben.


DISCLAIMER

I will not take any responsibility for how the information on this website will affect you. It always remains your responsibility to handle all information with care and in case of medical or mental problems you should ALWAYS consult a professional in your neighbourhood!

Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor hoe de informatie op deze site u zal beïnvloeden. Het blijft altijd uw verantwoordelijkheid om al deze informatie zorgvuldig te bekijken. In het geval van lichamelijke en/of mentale problemen dient u ALTIJD een professional in uw directe omgeving te waarschuwen!