Persoonlijkheid: wat is het precies ?

Deze pagina is slechts een korte introductie van wat een persoonlijkheid precies inhoudt. In de links hiernaast en in het Hoofdmenu kun je submenu's vinden met pagina's die dieper ingaan op persoonlijkheid, het mogelijk beste model ervoor en veel meer uitleg over de relatie tussen persoonlijkheid, karakter, temperament, en gedrag.

Persoonlijkheid: emoties, gedachten en gedrag

Persoonlijkheid kun je omschrijven als een redelijk vaststaande vorm van een ingewikkelde mix van emoties, gedachten en gedrag. Vaststaand omdat de persoonlijkheid van iemand niet zo maar verandert binnen 1 dag. Dat komt omdat de ingewikkelde mix van emoties, gedachten en gedrag bij elkaar wordt gehouden door vaststaande procedures in ons brein en lichaam. Deze procedures zijn bijvoorbeeld de manier waarop onze zenuw-, steun- en andere cellen in ons lijf samenwerken. Dat gebeurt zowel op een chemische manier (m.b.v. neurotransmitters) als ook op een elektrische manier. 

Dergelijke procedures zijn vaststaand, wetmatigheden in ons lichaam. Niet alleen van ons, maar van in feite alle levende dieren. 

Persoonlijkheid in een plaatje

In hoofdlijnen heeft persoonlijkheid 3 grote pijlers en dat is hieronder in het plaatje goed te zien: Emoties (lichaam), Gedachten en Gedrag. Je mag het plaatje gebruiken voor eigen presentaties zolang je maar erbij zet dat het gevonden is op deze website: www.the-psychology-insider.com.

Persoonlijkheid3Pijlers

Klik op de links op deze pagina om meer details over het persoonlijkheidsmodel te zien of gebruik het hoofdmenu onder Persoonlijkheid.


Heb je enige opmerkingen of toevoegingen?

Heb jij hier een leuk verhaal, opmerkingen of toevoegingen over? Eentje die ook andere mensen zou kunnen helpen en vooral constructief is? Deel het dan alsjeblieft!

[ ? ]

Upload 1-4 foto's of plaatjes (niet verplicht)[ ? ]

 

Click here to upload more images (optional)

Author Information (optional)

To receive credit as the author, enter your information below.

(first or full name)

(e.g., City, State, Country)

Submit Your Contribution

  •  submission guidelines.


(You can preview and edit on the next page)


DISCLAIMER

I will not take any responsibility for how the information on this website will affect you. It always remains your responsibility to handle all information with care and in case of medical or mental problems you should ALWAYS consult a professional in your neighbourhood!

Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor hoe de informatie op deze site u zal beïnvloeden. Het blijft altijd uw verantwoordelijkheid om al deze informatie zorgvuldig te bekijken. In het geval van lichamelijke en/of mentale problemen dient u ALTIJD een professional in uw directe omgeving te waarschuwen!