P.E.A.C.E. schrijfprogramma

P.E.A.C.E: Personal Emotions Analyser using Computerised Editing

Hét programma voor zelf-analyse ter versterking van je zelfbewustzijn en zelfbeeld: P.E.A.C.E. Een G-schema DIGITAAL dus, in te vullen op je mobiel, tablet, of computer.

Cliënten die deze zelfbeeldversterkingsmethode hebben geleerd zijn er zeer enthousiast over. P.E.A.C.E is een handige tool om gebeurtenissen die je raken zodanig weg te schrijven dat je én meer van jezelf leert én je Zelfbeeld versterkt/repareert én je daardoor ook emotioneel kalmer wordt.

P.E.A.C.E. is goed toepasbaar als zelfhulpprogramma maar kan tevens gebruikt worden naast een therapeutische behandeling. De oefeningen worden in een simpel tekstbestand opgeslagen en dit bestandje kan naar je therapeut gemaild worden.

Bestel HIER het P.E.A.C.E. programma

Klik HIER voor ONLINE toegang tot P.E.A.C.E.

(nadat je betaald hebt)

P.E.A.C.E. DEMO filmpje op Youtube

Bekijk hieronder het korte DEMO-filmpje over P.E.A.C.E.

PEACE Demo Youtube

Voordelen van P.E.A.C.E.

Er bestaan enkele digitale apps die veel lijken op P.E.A.C.E. omdat het in feite digitale G-schema's zijn. Maar P.E.A.C.E. is toch echt anders. Hieronder de voordelen en verschillen met andere 'simpelere' G-schema's:

 1. P.E.A.C.E. is eenvoudig op je mobiel, tablet, of computer in te vullen. Op je mobiel werkt het snel en goed als je door iets geraakt bent. Dan kun je direct met een oefening beginnen, op je bank, op je kantoor of buiten op een bankje.
 2. P.E.A.C.E. leert je zeer gericht te schrijven. Het invullen van registratieformulieren of G-schema's neemt vaak onnodig veel tijd in beslag. Met P.E.A.C.E. richt je je zuiverder op je denkpatronen en vooral op het versterken van je Zelfbeeld. Het is dus tijdsbesparender met veel meer effect dan lukraak wat schrijven.
 3. P.E.A.C.E. is speciaal gericht op het versterken van je Zelfbeeld en dus je zogenaamde Basis- of Kerngedachten. Je leert sneller in te zien hoe zeer je lastig wordt gevallen door de Zelfbeeld-duiveltjes (zie ook het Youtube-filmpje met uitleg over het Zelfbeeldmodel). G-schema's zijn vaak te oppervlakkig en richten zich niet op je Zelfbeeldversterking en dat is een gemiste kans.
 4. P.E.A.C.E. maakt gebruik van het principe van foutloos leren. Het stuurt je schrijf- en denkwerk zodanig dat je sneller leert op een gezonde en realistische manier te denken. Geen enkel G-schema programma doet dit. Hiermee is het het meest sturende en coachende schrijfprogramma voor het verbeteren van realistisch denken en het versterken van je Zelfbeeld.
 5. De oefeningen worden automatisch naar jouw emailadres gestuurd. Je kunt zelf beslissen of je deze oefeningen wilt doormailen naar je therapeut voor bespreking. Dit is wel aan te raden omdat P.E.A.C.E. in het begin zeker nog begeleiding nodig heeft van een therapeut.
 6. Doordat P.E.A.C.E. zo gericht schrijfwerk 'oplegt', kan een therapeut in de relatief korte oefening direct zien waar een cliënt denkfouten maakt en daardoor ook zichzelf qua Zelfbeeld onvoldoende versterkt. Een therapeut kan dus direct ingrijpen op de P.E.A.C.E. oefeningen en zodoende veel sneller naar de kern van foutieve denkpatronen en een laag zelfbeeld.
 7. Het effect van P.E.A.C.E. blijkt in de praktijk na veel oefenen zó sterk dat cliënten het meestal niet meer nodig hebben na 3 maanden oefenen. Zij hebben dan al geleerd gezonder en realistischer te denken zodat hun Zelfbeeld veel sterker is geworden.

LET OP: ook voor P.E.A.C.E. geldt dat het geen wondermiddel is. Het is wél een zeer handig hulpmiddel om snel je foutieve denkpatronen te leren herkennen én daarmee ook je Zelfbeeld sneller te versterken. Echter, alleen diegenen die veel met P.E.A.C.E. oefenen boeken binnen enkele weken al vooruitgang in hun Zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het wordt aangeraden om iedere week minstens 3-5x met P.E.A.C.E. te oefenen, zeker in de 1e weken. De klinische praktijk heeft laten zien dat het sterkste effect van P.E.A.C.E. al optreedt binnen 3-4 weken, maar uitsluitend als met P.E.A.C.E. vrijwel iedere dag geoefend wordt. Tevens is het van belang dat een goede cognitief therapeut met de oefeningen mee kijkt en waar nodig het oefenproces bijstuurt.


Waarom schrijven zo krachtig is

P.E.A.C.E. is een zeer gericht schrijfprogramma. Dat schrijven wetenschappelijk gezien duidelijk positieve effecten heeft op iemand's stemming blijkt al enige jaren. In een zeer recent artikel van de Wall Street Journal wordt dit benadrukt door meerdere hoogleraren. Het schrijfwerk wordt 'expressive writing' genoemd. P.E.A.C.E. is een zeer gerichte vorm van 'expressive writing' waarbij je Zelfbeeld verder wordt versterkt en/of gerepareerd. 

Je kunt dit artikel over Expressive writing HIER downloaden.

Schrijven is waarschijnlijk zo krachtig in zelfanalyse omdat het:

 1. ​​je denken vertraagt. Op deze manier is het veel gemakkelijker om je bewuster te worden van je gedachten. Normaal gesproken komen gedachten met een extreem hoge snelheid je zeer beperkte werkgeheugen (= aandachtsspanne) binnen en vliegen ook zeer snel weer naar buiten. Alleen met schrijven ben je veel beter in staat ze af te remmen en vast te pakken.
 2. Schrijven kan een groot deel van je gedachten opsporen, vastpakken en op papier of op je digitale apparaat zetten. Zo krijg je gemakkelijker een overzicht van al je relevante gedachten.
 3. Schrijven vertraagt ​​je denken en daardoor kun je je veel makkelijker focussen op specifieke gedachten. Omdat gedachten - vooral de nare - sterk gerelateerd zijn aan je basisemoties, roept deze focus op de meest negatieve gedachten meestal sterke basisemoties op. In deze emoties komen en ze te doorvoelen (en ze niet weg te duwen) is essentieel voor je hersenen om dingen te genezen en te verwerken.

Prijsplan P.E.A.C.E.

Omdat het platform waarop P.E.A.C.E. draait, Jotform, niet gratis is, is P.E.A.C.E. dat ook niet. Maar voor de prijs hoef je het niet te laten. 

Voor particulieren en psychologen of therapeuten geldt 1 prijs:

Licentie voor 3 maanden: 12,40 Euro ex BTW (15 euro incl. BTW, dus 5 euro per maand), of een veelvoud daarvan. Dus voor 6 maanden is het dan 30 euro. 

In enkele gevallen kan een therapeut aan de cliënt een code verstrekken zodat P.E.A.C.E. tijdelijk gratis voor 6 weken gebruikt kan worden. Er is echter wel een limiet gesteld om te voorkomen dat ik erop moet bijleggen :).

Na bestelling en betaling via de link hieronder wordt de toegang online tot het P.E.A.C.E. programma binnen een paar dagen open gezet.

LET OP: P.E.A.C.E. is uitsluitend toegankelijk online via deze site en ná je bestelling. 


Heb je enige opmerkingen of toevoegingen?

Heb jij hier een leuk verhaal, opmerkingen of toevoegingen over? Eentje die ook andere mensen zou kunnen helpen en vooral constructief is? Deel het dan alsjeblieft!

[ ? ]

Upload 1-4 foto's of plaatjes (niet verplicht)[ ? ]

 

Click here to upload more images (optional)

Author Information (optional)

To receive credit as the author, enter your information below.

(first or full name)

(e.g., City, State, Country)

Submit Your Contribution

 •  submission guidelines.


(You can preview and edit on the next page)


DISCLAIMER

I will not take any responsibility for how the information on this website will affect you. It always remains your responsibility to handle all information with care and in case of medical or mental problems you should ALWAYS consult a professional in your neighbourhood!

Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor hoe de informatie op deze site u zal beïnvloeden. Het blijft altijd uw verantwoordelijkheid om al deze informatie zorgvuldig te bekijken. In het geval van lichamelijke en/of mentale problemen dient u ALTIJD een professional in uw directe omgeving te waarschuwen!